piątek, 15 stycznia 2016

Piersi pod pierzynką

Spieszę w piątkowy wieczór z nową propozycją obiadową bo może ktoś potrzebuje natchnienia na weekendowy obiad. To jest naprawdę szybki przepis a na pewno wszyscy będą zadowoleni, a jak nie to dajcie znać ;-)





Składniki
2 spore piersi z kurczaka
1 pęczek dymki
200 gram kwaśnej śmietany
1 żółtko
2 łyżki musztardy francuskiej
2 plastry wędzonego boczku
sól, biały pieprz

Filety opłukać i osuszyć. Oprószyć solą oraz pieprzem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut. W tym czasie pokroić dymkę w krążki, śmietanę wymieszać z żółtkiem i musztardą.  Całość doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać do tego dymkę. Po 15 minutach wyjąć piersi z piekarnika, posmarować je przygotowaną śmietaną i posypać boczkiem pokrojonym w kostkę. Wstawić do piekarnika na kolejne 15 minut. Polecam :-D




Smacznego :-)

2 komentarze:

  1. Aż się od razu zrobiłam głodna. Na pewno wypróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Skusiłam się przekonało mnie, że się przy tym nie napracuje ;-) Faktycznie obiad szybki i pyszny :-D

    OdpowiedzUsuń