Składniki
200 gram kaszy gryczanej niepalonej
150 gram twarogu
1 cebula
2 -3 ząbki czosnku
2 jajka
2 łyżki bułki tartej + dodatkowo do obtoczenia
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Kaszę ugotować w osolonej wodzie, wystudzić. Po wystudzeniu kaszę zblendować żeby można było zrobić gładką masę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoty kolor. Twaróg zmielić w maszynce lub przecisnąć przez praskę. Kaszę, ser i cebulę wymieszać. Dodać czosnek i przyprawy. Na końcu dodać jajka i wyrobić na gładką masę. Jeśli masa będzie za rzadka dosypać trochę bułki tartej. Z masy uformować kotlety. Gotowe obtoczyć w bułce i smażyć na złoty kolor.
Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz