Jeśli szukacie pomysłu na szybki niedzielny obiad to mam dla Was sprawdzony pomysł. Oczywiście nie tylko szybki ale też smaczny :-)
Składniki
2 piersi z kurczaka
100 gram szpinaku (może być mrożony)
50 gram fety
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Szpinak przesmażyć na patelni do momentu aż odparuje z niego woda. Do przestudzonego szpinaku dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojony w drobną kostkę ser feta. Całość doprawić pieprzem do smaku.
Piersi kurczaka umyć i osuszyć. Mięso oprószyć solą i pieprzem w każdej strony. Obie piersi naciąć ostrym nożem tak żeby powstała z nich kieszonka. Kieszonki nafaszerować szpinakiem z fetą i całość wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach jakieś 30-40 minut.
Smacznego :-)
Wygląda cudownie! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i gratuluję
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za tak miły wpis. Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuń